Vriendendienst heeft jou nodig! 18-07-2016

Het is juli, de (Hollandse) zomer is begonnen en mensen trekken er massaal met elkaar op uit.
Voor sommigen is dit geen vanzelfsprekendheid. Voor mensen met een psychische kwetsbaarheid bijvoorbeeld, die weinig of geen sociale contacten hebben om activiteiten mee te doen.
Mensen die daardoor aan huis gekluisterd zitten, dromend over wat ze zouden kunnen doen als er iemand was om iets mee te doen.

Vriendendienst probeert voor deze mensen het verschil te maken. Door een vrijwilliger te koppelen aan een cliënt met zo’n psychische kwetsbaarheid, die behoefte heeft aan (meer) sociaal contact. Iedere koppeling wordt gebaseerd op persoonlijkheid en interesses en is in die zin uniek.

Om deze unieke matches te maken zijn voortdurend nieuwe vrijwilligers nodig.
Vrijwilligers die het fijn vinden om zich in te zetten voor hun medemens die het wat minder getroffen heeft. Vrijwilligers die flexibel en sociaal zijn en de ander met een open blik tegemoet treden, ook als die ander zich soms wat afwijkend gedraagt. Vrijwilligers die de moeite willen nemen om een plezierig contact tot stand te brengen, met iemand die dat niet goed gewend is. Bovendien vrijwilligers die bereid zijn om zich met enige regelmaat (1x per week of om de week) voor de duur van een jaar in te zetten.

En dat is hard nodig.
Vriendendienst Den Haag heeft onlangs het lastige besluit genomen om voorlopig geen nieuwe cliënten toe te laten, omdat er zich helaas weinig nieuwe vrijwilligers hebben aangemeld de afgelopen periode.

Ben je of ken je iemand die zich aangesproken voelt door dit soort vrijwilligerswerk?
Neem dan graag contact op met coördinator Jet van Riel.
06-41222830
vriendendienstdenhaag@reakt.nl

 

< Terug naar nieuwsoverzicht