Jan Slagter ambassadeur Buddy Netwerk 27-11-2015

Jan Slagter heeft zich als Ambassadeur verbonden aan Buddy Netwerk. De oprichter en directeur van de dit jaar jubilerende Omroep MAX heeft geen moment geaarzeld toen dit verzoek aan hem werd gedaan.

Kleinschaligheid

Ik ben in de loop van de jaren steeds meer onder de indruk geraakt van de wijze en resultaten die een relatief kleinschalige organisatie als Buddy Netwerk bereikt. Ondanks de toenemende druk om vooral tot de vorming van grootschalige zorg/welzijnsinstellingen te komen heeft Buddy Netwerk altijd gekozen voor zelfstandigheid en daarmee de touwtjes in handen gehouden om haar eigen koers te blijven varen. Daarin zie ik veel parallellen met mijn eigen Omroep MAX.

Menselijke maat

Maar voor Slagter zijn er meer redenen om specifiek voor een organisatie als Buddy Netwerk te kiezen. Ook zij houden oog voor het menselijke aspect (‘menselijke maat’) binnen de zorg. Het ‘er zijn’ voor die ander, oog hebben voor de noden van sociaal-zwakkeren in ons land en met name de ouderen die zich niet of nauwelijks gehoord voelen. Zaken die mij persoonlijk heel erg bezighouden en raken. Daarin weet Buddy Netwerk zich te onderscheiden ten opzichte van andere (grotere) organisaties. Het is geen logge organisatie met een woud aan managers of eindeloze procedures.

Toenemende vraag

Buddy Netwerk is blij met de verbintenis die Slagter met hen aan gaat. De organisatie zet zich al ruim 27 jaar in voor mensen die ernstig ziek zijn. Via HIV/Aidsslachtoffers is de focus de laatste jaren steeds meer gegaan naar mensen die chronisch, levensbedreigend ziek en/of eenzaam zijn. De organisatie heeft de regio Haaglanden als werkgebied en is afhankelijk in de uitvoering van haar werk van ca. 400 vrijwilligers.  Helaas zijn dat er niet genoeg, omdat de vraag om Buddyzorg steeds meer toeneemt, aldus directeur Lisette van den Heuvel namens Buddy Netwerk. We zijn dan ook erg blij dat Jan Slagter in zijn functie als Ambassadeur zijn stem wil lenen aan een wervingscommercial voor nieuwe buddy’s die vanaf begin december uitgezonden zal worden via RTV West.

Een eerste mooie stap als onderdeel van een hopelijk mooie en succesvolle samenwerking aldus Slagter.

< Terug naar nieuwsoverzicht