HUB Den Haag 28-04-2021

HUB: Geloof in Den Haag is een project van Stichting Mara. Het is een netwerk van en voor internationale en migrantenkerken in de regio Den Haag. Via dit netwerk helpen kerken elkaar en krijgen gemeenschappen ondersteuning bij hun sociale inzet. Zie hub-denhaag.nl/

Er zijn in Den Haag meer dan 120 internationale en migrantenkerken wiens gemeenschappen een thuis bieden aan allerlei oude en nieuwe Hagenaars en Hagenezen. Deze kerken vormen vaak een brug naar allerlei maatschappelijke organisaties. Er wordt in de kerken een grote verantwoordelijkheid gevoeld voor de stad en het welzijn van de stad en vrijwilligersactiviteiten zijn dan ook vanzelfsprekend voor deze kerken. De HUB ondersteunt deze kerken in hun rol door ze zichtbaar te maken, verbinding te leggen en de rol van de kerk te ondersteunen. Dit gebeurt door meetings, maatschappelijke thema’s zoals ‘werk en inkomen’ te organiseren of juist “hoe stream je een kerkdienst”. Maar ook ondersteuning bij activiteiten en individuele hulpvragen. Voor ons is het vindbaar maken van de kerken online en via nieuwsbrieven en filmpjes belangrijk. Zo is de HUB letterlijk een hub tussen verschillende werelden.

Er zijn verschillende vrijwilligers betrokken bij de HUB waar we heel blij mee zijn, maar er is altijd plek voor nieuwe vrijwilligers, bijvoorbeeld mensen die handig zijn met sociale media of video’s.

< Terug naar nieuwsoverzicht