Bijeenkomst ‘samenwerking professional – vrijwilliger, hoe doe je dat?’ 12-06-2015

Op 1 juni 2015 vond de bijeenkomst ‘Samenwerking professional-vrijwilliger, hoe doe je dat?’ plaats in de Triumfatorkerk in Den Haag . De bijeenkomst werd o.a. georganiseerd door het Platform Zorgvrijwilligers, Transmurale Zorg, PEP en ZorgScala. Na de inleiding over samenwerken met zorgvrijwilligers door Fenna Noordermeer, directeur PEP Den Haag werden twee projecten gepresenteerd: ‘Over de Drempel’ van STEK  en ‘Inzet buddy bij dementie’ van Buddy Netwerk.

Beide projecten zijn best practices van samenwerking tussen formele en informele zorg uit de regio.

Het project ‘Over de Drempel’

Dit project ondersteunt door inzet van vrijwilligers ernstig vervuilde en vereenzaamde mensen. In het project werkt STEK samen met cliëntmanagers en een sociaal-psychiatrisch verpleegkundige van de GGD. Zij matchen de vrijwilligers van ‘Over de Drempel’ met cliënten. Vrijwilligers vormen een belangrijke brug tussen degene die zij bezoeken en hulpverleners.

Het project ‘ Inzet buddy bij dementie’

Buddy’s worden ingezet om mensen met geheugenproblemen en hun mantelzorgers te ondersteunen. Door de inzet van een buddy voor mensen met dementie kunnen mantelzorgers weer even op adem komen.

Workshops

Tenslotte waren er vier workshops: Verschuivende grenzen in de zorg, E-communiceren, Samen zorgen en Kwaliteit van vrijwilligers. De workshop kwaliteit van Zorgvrijwilligers werd gegeven door Stichting Terminale Zorg en Buddy netwerk. De boodschap: ‘Zorgvrijwilligers worden goed toegerust voor hun taak, het is maatwerk’, is goed ontvangen.
Na de plenaire terugkoppeling werd de dag afgesloten met een netwerkborrel. De dag was zeer succesvol en er waren meer dan 70 deelnemers.

WP_20150601_010     WP_20150601_006

 

< Terug naar nieuwsoverzicht